John Spoor Broome Library

Home > Portfolio > John Spoor Broome Library

John Spoor Broome Library

John Spoor Broome Library2017-09-21T10:18:22+00:00

Project Description

The John Spoor Broome Library at California State University Channel Islands was in need of a renovation. The new design decided to integrate old and new, taking the existing mission style building and adding a modern steel glass canopy and enclosed structure to the heart of the existing building. The Library consists of two separate pieces: the physical structure itself and the canopy above, which extends from the plaza over the library and is anchored to the foundation through four steel posts visible in the Reading Room. The plaza deck, which filters light through the louvered canopy and also features a reflective pool, is meant to be an inviting icon for the entire campus.

Constructed with ipê hardwood, the deck magnifies the newly constructed canopy and is supported by Bison Versadjust Pedestals. The pedestals adjust to the underlying surface with ease and were installed in a matter of days. The natural warmth of the wood deck complements the architectural exposed steel and provided an easy way to create a ground level deck. The new updates to the Library earned the building the Award of Merit in the Outstanding Architectural Design category in California Construction Magazine.


Location: Camarillo, CA USA
Completion Date: 2008